Video turinio tendencijos 2016 metais - MediaZIP

Video turinio tendencijos 2016 metais

  • Keičiasi Video ekosistema.

Sparčiai besikeičiant video savybėms ir formatams, prekės ženklų strategijos taip pat neturėtų stovėti vietoje. Kol tokios platformos kaip Instagram, Periscope ir Snapchat tyliai ieško sprendimų, Youtube kanalo dominavimą vis smarkiau spaudžia Facebook.

Video ekosistema tampa kompleksiškesne bei įvairiapusiškesne, tad rinkodaros atstovams reikėtų išsigryninti „“, „kur“ ir „kada“ publikuoti. Prognozuojama, kad tik didelių biudžetų kampanijos bus pajėgios publikuoti savo turinį visose svarbiausiose platformose.

 

1. pav. Video ekosistema.

1. pav. Video ekosistema 

  • Nuo „herojaus“ iki „namų tvarkytojo“

Įprastai rinkodaros kampanijų video pasirodydavo dalimis, paremtos campaign-by-campaign logika. Visgi vartotojai pastebi vis didėjančias turinio apimtis, kurios realizuojamos įvairiomis formomis, teigiama, kad prekės ženklai, galėtų susikurti papildomas vertes naudodamiesi Youtube siūloma video turinio struktūra, kurią sudaro „Hero“, „Hub“ ir „Housecleaning“ sudedamosios. Naudodamiesi šia sturktūra, prekės ženklai galėtų atkurti balansą tarp „push“ ir „pull“ turinio.

Taip pat tradiciniai turinio tikslai viską kreipti į kampanijas generuojančias tik parodymus turėtų būti papildomi supratimu, kaip video turinys gali apimti platesnį reikalavimų lauką. Big-ticket „herojaus“ tipo turinys vis dar atlieka svarbų vaidmenį, tačiau „Hub“ ir „Houscleaning“ tipo turiniams, kurie orientuoti į paprastus kasdienius tikslus, reikėtų teikti daugiau dėmesio.

 

2 pav. Youtube rekomenduojama video turinio struktūra.

2 pav. Youtube rekomenduojama video turinio struktūra.

  • Ruoškimės programatikui

Programiniai video – sritis, kuri vis dar auga ir taip pat sparčiai plečiasi kaip adresuota televizijos reklama. Programinis video turi galimybę pirkti ir parduoti TV blokelius realiu laiku, dėl šios priežasties pagauti vartotoją ir perduoti jam žinutę galima tikslingiau, nei bet kada anksčiau. Turint technologijų valdymo įgūdžių, patirties kuriant ir platinant turinį, nusiųsti žinutę išrinktąjam vartotojui teisingu metu tampa vis paprasčiau.

Tad 2016 metais video turinys  žada būti dar arčiau mūsų.


Šaltinis:

Content in 2016: The video revolution: http://bit.ly/1PkvZWd