Ar Jūsų svetainė draugiška mobiliajam telefonui? - MediaZIP

Ar Jūsų svetainė draugiška mobiliajam telefonui?

Jeigu vis dar numojate ranka į planus pritaikyti svetainę išmaniesiems telefonams, nes Google Analytics‘as rodo, kad lankytojai iš mobiliųjų įrenginių sudaro „mažą“ dalį viso srauto, tai šiemet į prioritetinių darbų sąrašą turėtumėt įsirašyti šį darbelį. Gal net į pirmojo ketvirčio darbų sąrašą.

Kodėl tai turėtų Jums rūpėti?

  • Nes Jūs mylite savo svetainės lankytojus ir norite, kad vieną kartą užėję, jie dar kartą sugrįžtų. O jūsų svetainė nebūtų ta, apie kurią pasakotų, kad „galima pirštą nusilaužti“ ten benaršant.
  • Nes Google nusprendė į mobilios paieškos reitingą įtraukti papildomą parametrą – buvimą „Mobile friendly“. Tos svetainės, kurios atitinka „Mobile friendly“ parametrus, yra žymimos atitinkamu užrašu. Tai ypatingai aktualu siekiant geresnio Google reitingo (aukštesnio rezultato). Tarkim, bendriniai raktažodžiai (kaip skanios picos, kremas nuo raukšlių ir pan.) yra vieni svarbiausių jūsų srauto generatorių. Jeigu konkurentai turės „draugišką“ mobiliajam svetainę, o jūs – ne, konkurentų svetainė mobiliojoje paieškoje bus rodoma aukščiau.

 

Draugiška mobiliajam telefonui svetainėDraugiška mobiliajam telefonui svetainė

 Kaip sužinoti, ar mano svetainė draugiška?

  • Paprasčiausias būdas – mobiliojoje paieškoje paieškoti savęs ir pažiūrėti, ar atsiranda „Mobile friendly“ užrašas šalia jūsų rezultatų.
  • Įdomesnis būdas – įvesti savo svetainės adresą čia. Taip iš karto gausite ir komentarus apie savo svetainę bei patarimus, ką pakeisti.

Dažniausios svetainių problemos:

  • Naudojama programinė įranga, kuri yra nepritaikyta mobiliems įrenginiams, pavyzdžiui, Flash.
  • Per mažas tekstas – vartotojai negali perskaityti jo nepasididinę.
  • Svetainė automatiškai nepritaiko turinio prie jūsų ekrano (pavyzdžiui, įėję į svetainę matote jos pusę).
  • Nuorodos yra taip arti viena kitos, kad vartotojui sunku paspausti norimą nuorodą.

Mobiliesiems įrenginiams pritaikyta svetainė džiugins jūsų lankytojus, o naujiems vartotojams padės jus rasti paprasčiau.


Šaltiniai: